Kosár

Az Ön kosara üres.

Szeretnél egy ingyenes segédtanárt a nyelvtanári munkádhoz?

Szeretnél egy ingyenes segédtanárt a nyelvtanári munkádhoz?

Mostanában mindenki a mesterséges intelligenciáról beszél a nyelvtanulás kapcsán, talán még a diákjaid is említették. De hogyan lehetne mindez a hasznodra? Nyelvtanárként szeretnél egy ingyenes „segédtanárt”? Az online tananyag megrendelhető itt: https://www.mindigtanulunk.hu/szeretnel-egy-ingyenes-segedtanart-a-nyelvtanitasi-munkadban/ A munkád könnyebb lesz, a diákjaid elégedettebbek lesznek. Mutatjuk, hogyan!

Mostanában mindenki a mesterséges intelligenciáról beszél a nyelvtanulás kapcsán, talán még a diákjaid is említették. De hogyan lehetne mindez a hasznodra? Sokan a veszélyt, a konkurenciát látják benne, pedig a mesterséges intelligencia a te munkádat is megkönnyítheti. Sőt: sokkal hatékonyabbá teheti. A munkád könnyebb lesz, a diákjaid elégedettebbek lesznek.
Mutatjuk, hogyan!

Hogyan használd a ChatGPT-t nyelvtanárként?

Egy jó tanár mindig tanul, ezért ha egy ilyen izgalmas új technológia jelenik meg, ami alapjában forgatja fel a nyelvtanulás világát is, érdemes megismerkedni vele.
Most itt a lehetőség, hogy nyelvtanárként új készségeket sajátíts el a mesterséges intelligencia segítségével!

Nyelvtanárként szeretnél egy ingyenes „segédtanárt”?

Mit nyújthat számodra ez az online tananyag?

A ChatGPT nemcsak az angol nyelvhez nyújt segítséget, hanem szinte az összes élő idegen nyelven. A példáinkat úgy állítjuk össze, hogy MEGÉRTSD AKKOR IS, HA NEM ANGOLUL, HANEM MÁS IDEGEN NYELVEN TANÍTASZ. A ChatGPT kiadott parancsait és válaszait lefordítjuk magyar nyelvre, hogy mindent könnyen megérts!

Fontos hangsúlyozni, hogy ha elsajátítod ezen új  MI/AI eszközök használatát és alkalmazod ezeket az új és a  holnap, holnapután megjelenő  még újabb lehetőségeket, akkor a diákjaid hálásak lesznek Neked ezért.

Az online tananyag megrendelhető itt.

Mit is találsz majd a tananyagban?

A tananyag bevezetőjében egy rövid összefoglalást találsz a mesterséges intelligenciáról és a ChatGPT-ről. Ezt követően bemutatjuk, hogyan használhatod a ChatGPT-t a nyelvoktatásban, és hogyan könnyítheted meg a gyakorlást a  diákjaid számára.
A tananyag minden egyes leckéjében konkrét nyelvi területekre, komponensekre és készségekre fókuszálunk. Megmutatjuk, hogyan használhatod a ChatGPT-t  az írásbeli kommunikáció gyakorlásához, nyelvtani hibák javításához, szókincsfejlesztéshez, fogalmazáshoz, szituációk, párbeszédek gyakoroltatásához.
A tananyag útmutatást nyújt a ChatGPT-vel való kommunikációhoz, nyelvtani hibák javításához és nyelvtani gyakorlófeladatok összeállításához. Megmutatjuk, hogyan fejlesztheted  a diákjaid  fogalmazási készségét és a szókincsét.  Találsz megoldást  a  szituációk és párbeszédek létrehozására a ChatGPT segítségével.

A  „mindigtanulunk.hu” oldal  online tananyagában nem pusztán információt  közvetítünk – ezt megtalálod az interneten sok forrásból -, hanem  gyakorlati példákon keresztül módszertani segítséget is adunk ahhoz, hogy vezesd be az oktatásodba a ChatGPT-t.

Megmutatjuk azt is, hogyan működik ez a gyakorlatban?

Néhány példa: Megtanuljuk, hogyan adjunk olyan utasításokat, parancsokat, kéréseket a ChatGPT-nek, hogy a legmegfelelőbb választ legyen képes adni.

Konkrét példákon keresztül megnézzük, hogyan tudjuk használni a ChatGPT-t nyelvoktatás során: – az írásbeli kommunikációban, a nyelvtan gyakorlásában, a diákjaink nyelvtani hibáinak javításában, fogalmazások összeállításában, párbeszédek, szituációk gyakorlásában, a szókincs fejlesztésében. Bemutatjuk, hogyan lehet szóban is kommunikálni a ChatGPT-vel.

Megnézzük, hogyan lehet elérni videókat, hogy a ChatGPT összefoglalja a YouTube szövegét.

Látunk példát arra is, hogyan lehet az AI-val élőszóban is beszélgetni.

Ingyenes képgeneráló AI eszközök használatára is mutatunk példákat, hogyan készíts egyedi képeket!

Csak nyerhetsz vele! Próbáld ki, s fordítsd az előnyödre!

Pillanatok kérdése, hogy ezen eszközök használata alapkövetelménnyé válik az oktatásban. Nyilván napról napra jelennek majd meg újabb – ingyenes , illetve fizetős programok, amiket aztán Te már nyitottabban fogadsz és adaptálsz az oktatói módszertáradba.

Ne maradj le az oktatásban bekövetkező változásokról!
Tanuld meg, hogyan használhatod a ChatGPT-t, hogy tanítványaidnak még jobb gyakorlási lehetőségeket biztosíthass.
A mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek elengedhetetlenekké válnak az oktatásban, és a  „Nyelvtanárként szeretnél egy ingyenes „segédtanárt” c. tananyagunk  segít, hogy versenyképesebbé válj az oktatói pályádon.

További hírek