Raktáron

Vizuális nevelés

Egyedi árucikk (utolsó darab)!
BEVEZETÉS Nyilvánvaló, s a társadalmi köztudat számára is elfogadott tény, hogy beszélni, írni, olvasni, értelmesen fogalmazni, verbális rendszerben újat alkotni csak tanulság révén lehetséges. Ezzel szemben legalábbis indokolatlannak…
542 Ft
(516 Ft + 5% ÁFA) / db

BEVEZETÉS

Nyilvánvaló, s a társadalmi köztudat számára is elfogadott tény, hogy beszélni, írni, olvasni, értelmesen fogalmazni, verbális rendszerben újat alkotni csak tanulság révén lehetséges. Ezzel szemben legalábbis indokolatlannak minősíthető az a meglehetősen általános vélekedés, melya látást és a és a hozzá kapcsolódó, a látáson alapuló képességeket szinte kizárólagosan született adottságunknak tekinteni.
Meglepő, hogy miközben "szemünk világát" legfontosabb érzékszervi adottságunknak tekintjük, az azonban, hogy szemünk mit, hogyan, milyen minőségben közvetít a világból, már igen kevés embert érdekel.
A látás optikai adottsága valóban örökletes lehetőségünk, csakúgy, mint ahogy van halló fülünk, vannak működőképes beszédszerveink, tapintó és szagló receptoraink. Mindezek azonban csupán a születés utáni tapasztalatok, a tanulás által válhatnak egyre gyarapodóvá, képességeink forrásává. Nyilvánvaló tehát, hogy maga a látás és a hozzá kapcsolódó, látáson alapuló képességeink is csak a tapasztalatok sokasága, azok tudatosítása és mozgósítása révén válhatnak hatékonyan működő rendszerré.
A vizualitás nem a természet adománya, hanem a látáshoz mint adottsághoz kapcsolódó ismeretek, szellemi funkciók és sokrétű képességek kimunkált együttese. Lényege, hogy a világot képekben fogjuk fel, s arra a képi gondolkodás útján reagálunk állandó kölcsönhatásban a fogalmi gondolkodással. (Megjegyzendő, hogy fogalmaink túlnyomó része is képi eredetű, s ezek tapasztalati, képi háttér nélkül csak üres, jelentés nélküli hangsorok, írásjelek.) A vizuális nevelés körében folyó tantárgyi munkának ezért arra kell irányulnia, hogy a megismerés, kommunikálás és alkotás e két meghatározó területét harmonikus rendszerré alakítsa.
Ehhez kíván segítséget nyújtani a pedagógusok számára a jegyzet anyaga.

Metaadatok

ISBN: 963 8491 34 5
Szerző: Szalontai György
Kiadó: Tárogató Kiadó
Kiadási év: 1994
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek