Raktáron

A szabadidő pedagógiai és gyógypedagógiai kérdései: szöveggyűjtemény

Akciós!
A szemelvénygyűjtemény összeállításakor arra törekedtem, hogy rövid átfogó képet nyújtsak a szabadidő-pedagógia törvényi és pedagógiai megítéléséről. A szervezett szabadidő eltöltés színterei:…
1 470 Ft 1 000 Ft
(952 Ft + 5% ÁFA) / db

A szemelvénygyűjtemény összeállításakor arra törekedtem, hogy rövid átfogó képet nyújtsak a szabadidő-pedagógia törvényi és pedagógiai megítéléséről. A szervezett szabadidő eltöltés színterei: az iskola, a napközi, a nevelőotthon, a táborok, a szakkörök. Soha nem szabad figyelmen kívül hagyni az otthon, a családban eltöltött szabad tevékenység hatását sem.
A gyermek legfőbb tevékenysége a játék. Az e témakörhöz kapcsolódó szemelvénnyel hangsúlyozni kívántam a játék, illetve a bekapcsolódó felnőtt vagy kortárs közösség nevelői hatását és felelősségét. Ahogy Mark Twain megfogalmazta: „A hízelgés és a nevelés lassúbb, mint a mészárlás, de hatásuk hosszú távon végzetesebb."
A gyermek szabadidős tevékenységében résztvevő pedagógus kezében óriási lehetőség kínálkozik a személyiség alakítására. Éppen ezért a felelőssége is nagy. A nevelő saját személyiségének megfelelően szervezheti a programokat, figyelembe véve a gyermek életkori, biológiai sajátosságait, az érdeklődési körüket és a rendelkezésre álló tárgyi feltételeket.
A szabadidős tevékenységek főbb területei: a sport, a játék a művészet köréből alakulnak ki. Ezen belül az igényektől függően szabad a választási lehetőség. A mai, ehhez a témához rendelkezésre álló szűk körű pedagógiai szakirodalomból gondolatébresztő, ötletet adó szemelvényeket válogattam úgy, hogy az egyes fogyatékossági területek sajátosságai a teljesség igénye nélkül kitűnjenek. A gyűjtemény végén összeállítottam egy irodalomjegyzéket azon hallgatók számára, akik e témában mélyebb ismereteket kívánnak szerezni.
Hangsúlyozom, a szemelvénygyűjtemény ötletadó, gondolatébresztő, a hallgatóktól további kreatív megoldásokat, programokat örömmel várunk.


A szerkesztő

Metaadatok

Szerző: Hoffmann Judit
Kiadó: Commenius Bt.
Kiadási év: 1997
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek