9789636371760 Raktáron

Gyorsétkeztetési-vendéglátó eladói ismeretek

Akciós!
A vendéglátás feladata a lakosság, a vendégek ellátása étellel, itallal és speciális szolgáltatásokkal. A hagyományos vendéglátás elsősorban a főétkeztetéseket - reggelit, ebédet, vacsorát - biztosította. Az üzletek zöme - az italboltokat, kocsmákat…
1 700 Ft 1 190 Ft
(1 133 Ft + 5% ÁFA) / db

A vendéglátás feladata a lakosság, a vendégek ellátása étellel, itallal és speciális szolgáltatásokkal. A hagyományos vendéglátás elsősorban a főétkeztetéseket - reggelit, ebédet, vacsorát - biztosította. Az üzletek zöme - az italboltokat, kocsmákat kivéve - éttermek, vendéglők voltak, ahol a betérő vendégeket felszolgálók fogadták. Az asztalhoz ültetett vendégnek ajánlottak, rendelést vettek fel, felszolgálták az ételeket, italokat, számlát készítettek. A vendégek fizetés után egykét óra elteltével távoztak az üzletekből. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján változtak és folyamatosan változnak étkezési és fogyasztási szokásaink. Az életritmus felgyorsult, az emberek, a potenciális vendégek sietnek, nem érnek rá, türelmetlenek és egyre kevesebb időt szentelnek az étkezésre. A lakosság nagy része egyre ritkábban tud beülni ebédelni, vacsorázni, különösen reggelizni hagyományos üzleteinkbe. Az igényes vendéglátás iránti kereslet visszaszorult. Az étkezések ideje, formája áttevődött azokra az üzletekre, ahol a főszerep nem a felszolgálóké, hanem a gyorsétkeztetési-vendéglátó eladóké lett. A fogyasztói kereslet változását tükrözik a vendéglátóipar forgalmi-bevételi adatai. A hagyományos főétkezések helyébe a napközbeni, gyors, falatozó étkezések és a társas főétkezések lépnek. Szaporodnak azok az üzletek, ahol a vendég állva fogyaszt, a vásárolt ételt elviszi, az utcán át történő értékesítés esetén jártában keltében fogyasztja el, pl. a hot-dogot, hamburgert, az amerikai palacsintát, bécsi fánkot, főtt kukoricát stb. Ülőfogyasztás esetén is a vendégek azokat az üzleteket részesítik előnyben, ahol tizenöt-húsz percen belül el tudják fogyasztani a pizzát, a sült kolbászt, a rántott csirkecombot, a hasábburgonyát, a fagylaltot, az üdítőt. A hagyományos vendéglők, éttermek helyett a vendégek zöme ma a büfét, bisztrót, falatozót, ételbárt és az ezekhez hasonló profilú üzleteket részesíti előnyben. Ezekben az üzletekben a vendéget pultosok, kávéfőzők ill. a gyorsétkeztetési-vendéglátó eladók szolgálják ki. A megváltozott étkezési szokásokat veszik figyelembe az igen gyorsan szaporodó és egyre népszerűbb amerikai gyorsétkeztetési lehetőséget biztosító vendéglők, a „fast-food" éttermek, melyeknek tipikus példája a világszerte ismert McDonald's üzletlánc.

Metaadatok

ISBN: 963 637 176 8
Szerző: Dr. Dunszt Károly
Kiadó: Kereskedelmi  és Idegenforgalmi Kiadó
Kiadási év: 2002, 2. átdolgozott kiadás
Raktárkészlet mennyiség: 6 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek