Raktáron

Vállalkozási ismeretek

Akciós! Egyedi árucikk (utolsó darab)!
BEVEZETÉS A piacgazdaság működésének mindennapos kísérőjelensége a vállalkozások számának állandó változása, új cégek alapítása, megszűnése, vállalatok szétválása és összeolvadása. Egy-egy új cég  alapítása…
1 460 Ft 990 Ft
(943 Ft + 5% ÁFA) / db

BEVEZETÉS

A piacgazdaság működésének mindennapos kísérőjelensége a vállalkozások számának állandó változása, új cégek alapítása, megszűnése, vállalatok szétválása és összeolvadása. Egy-egy új cég  alapítása lehet egy vállalkozó életcélja, egy jó ötlet megvalósulása, egy új termék menedzselése vagy éppen a haszonszerzés választott módja. Bármilyen is a motivációja egy vállalkozás alapításának, az bizonyos, hogy sikerre törekszik. Mi a vállalkozás sikerének a titka? Erre nincs általános recept. Az viszont biztos, hogy a megszerzett tudás és a gyakorlati tapasztalatok jó kiindulópontjai lehetnek a vállalkozás sikerességének. Természetesen ebben nem nélkülözhető a speciális vállalkozói képesség, mint például a kockázatvállalási készség, a gyors helyzetfelismerés és döntőképesség sem.
Tananyagunk rendszerezett formában kínál ismereteket a vállalkozások gazdasági folyamatainak kézben tartásához. Természetesen a vállalkozás sikeressége nemcsak ezen gazdasági, hanem az adott tevékenység (termék, termelés, szolgáltatás) műszaki, technikai, technológiai folyamatain is múlik.
A vállalkozások gazdasági tevékenysége igen sokrétű ismereteket igényel. A vállalkozó egy kicsit jogász, közgazdász, könyvelő, menedzser is egy személyben.
A Vállalkozási ismeretek a vállalkozások létrehozásának, folyamatos működtetésének alapvető kérdéseivel foglalkozik. Célunk az, hogy betekintést adjunk a vállalkozás működésének összetett folyamataiba. Reméljük, a vállalkozási alapok elsajátítása ösztönözni fog saját vállalkozás indítására, de nem vállalkozók képzése a célunk. A vállalkozások működésének ezért az általánosítható vonásaira helyezzük a hangsúlyt, nem pedig hatályos jogszabályok összegyűjtésére, értelmezésére.

A Vállalkozási ismeretek a tartalom alapján négy nagyobb szerkezeti egységre tagolható:
  1. A vállalkozások indításának kérdései
    Az üzleti tevékenység és vállalkozási forma kiválasztásának szempontjaival, valamint a tájékozódást és  tájékoztatást szolgáló számviteli alapkérdésekkel foglalkozik. 
  2. A vállalkozás menedzselése
    Súlyponti kérdése a termelés menedzselése, amely helyes állóeszköz-, készlet- és munkaerő-gazdálkodást feltételez. A termelés- és termékmenedzsment viszont piacfüggő, amely a marketing aktív szerepére épül.
  3. A vállalkozás külső szabályozási környezete
    Az alapvető adó, illeték- és vámismeretek összefoglalása, amelyeket a vállalkozásnak kötelező betartani, és amelyek növelik az adminisztrációs kötelezettségeket és jelentősen befolyásolják a vállalkozások eredményét.
  4. Az üzleti terv
    Az alapismeretek elsajátításának mintegy összegzése. Az üzleti terv az induló és a már működő vállalkozás átgondolt, számításokkal alátámasztott termelési, piaci, fejlesztési koncepciója, az elképzelések kidolgozott programja.
Reményeink szerint hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a tananyag bázisán újabb és átfogóbb ismeretek megszerzésére is alkalmasak lesznek hallgatóink.
 
Metaadatok
 
Szerző: Dr. Pálinkó Éva - Dévai Katalin - Szabó Márta
Kiadó: EKTF LÍCEUM KIADÓ
Kiadási év: 1998
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek