Raktáron

Így taníts nyelveket a mesterséges intelligencia segítségével

Újdonság!
2022. novemberében megjelent, vagy inkább berobbant az életünkbe a ChatGPT. Aki követi az eseményeket tudja, hogy azóta a világ másról sem szól, csak a különböző mesterséges intelligencia alkalmazásokról. Sok foglalkozás már napi szinten használja, sok munkahely megszűnt,…
5 350 Ft
(5 095 Ft + 5% ÁFA) / db

2022. novemberében megjelent, vagy inkább berobbant az életünkbe a ChatGPT. Aki követi az eseményeket tudja, hogy azóta a világ másról sem szól, csak a különböző mesterséges intelligencia alkalmazásokról. Sok foglalkozás már napi szinten használja, sok munkahely megszűnt, vagy átalakult emiatt. Nem beszélve a rengeteg ellentmondásos cikkről, tanulmányról. Egy biztos! A világ rendszerében hatalmas változás állt be, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ez a könyv a megváltozott tanári szerepek és a különböző mesterséges intelligencia alkalmazások izgalmas világába kalauzolja el az olvasót. A munkaerőpiaci megfelelési kényszer, valamint az új megközelítések szükségessége arra ösztönzi a nyelvtanárokat, hogy az intelligens technológiák erejét (is) használva tanítsanak nyelveket.

Ahogy a világ fejlődik, úgy változnak az elvárások is a tanári munkával kapcsolatban. A tanárok számára nem csak a nyelvi kompetenciák fejlesztése, hanem más képességek és kompetenciák is fontossá válnak. Ebben a könyvben bemutatjuk, hogyan használható a mesterséges intelligencia ahhoz, hogy minél hatékonyabban fejlesszük ezeket a képességeket és kompetenciákat.

Ezen felül, a könyvben kitérünk a tehetségterületek fontosságára és arra, hogyan vehetők ezek figyelembe a mesterséges intelligencia alkalmazások használata során. Az MI segítségével a tanárok lehetőséget kapnak arra, hogy egyéni igényekre szabott, személyre szóló oktatást nyújtsanak, figyelembe véve a diákok egyedi erősségeit és érdeklődési területeit.

A pedagógiai munkában az MI új megközelítéseket nyit meg a tanárok számára. A hagyományos szerepkörtől eltérően a tanár nem csupán a tudás eredője, hanem egy facilitátor szerepét tölti be, aki segít a diákoknak felfedezni és megtalálni saját útjukat a nyelvtanulásban. Ezáltal a diákok aktív szereplőkké válnak a tanulási folyamatban, és az MI alkalmazásokat használva fejleszthetik saját kompetenciáikat.

A könyvben bemutatunk különböző módszereket és technikákat arra, hogyan használhatók az MI alkalmazások a tanítási folyamatban. Megosztok óravázlatokat és gyakorlati példákat, amelyek jól szemléltetik, hogyan tervezhetők hatékony és innovatív nyelvórák az MI segítségével.

Az „Így taníts nyelveket a mesterséges intelligencia segítségével” könyv arra hivatott, hogy új perspektívát nyújtson a nyelvtanároknak, és inspirációt adjon ahhoz, hogy kihasználják az MI által nyújtott potenciált a tanítási folyamatban. Bízom benne, hogy ez a könyv mindenki segítségére lesz abban, hogy hatékonyabb, interaktívabb és személyre szabottabb nyelvoktatást nyújthasson a diákjai számára.

A könyvhöz tartozik egy kurzus is, ami a www.www.webuni.hu.hu felületén érhető el. Ez a kurzus kiegészíti a könyvben leírtakat, tutoriálokat tartalmaz, még alaposabb, pontosabb képet adva a témával kapcsolatban.

A mesterséges intelligencia már köztünk van, berobbant, nem tehetünk úgy, mintha nem lenne, nem tudnánk róla. Mélyen vallom, hogy ha naprakész tudással akarunk rendelkezni, akkor nem kerülhetjük el azt, hogy megismerjük. Hiszem, hogy felelősségünk a diákjainknak megmutatni, hiszen ez már az életük részét fogja képezni.

A könyvben minden fejezethez tartoznak diákokkal elvégeztethető feladatok. Magától értetődik, hogy ezeket a feladatokat kritikusan kell kezelni. Nem minden iskolában vannak tabletek, érhető el az internet, van a gyerekeknek lehetősége okostelefonhasználatra, stb.. A feladatok inkább inspirációul szolgálnak, mint mindenhol kivitelezhető, kötelezően végrehajtandó feladatsorként. A feladatok nem voltak átgondolva korosztály, vagy szint alapján. Vannak olyan feladatok, amelyek minden szinten és korosztálynál elvégezhetők, és vannak, amik csak a gimnazistáknál, vagy minimálisan a haladó szintet birtokló diákoknál.

Könnyen elképzelhető, hogy minden adat, információ és tény, ami ebben a könyvben leíratott viszonylag gyorsan elévül. Azt gondolom, azonban ez nem rossz irányban fog megtörténni, hanem fejlődni fog. Azaz például, ha van egy alkalmazás, amiről még azt kellett, hogy írjuk, hogy nem tud németül, napokon, heteken belül akár tudhat is.

Javaslom a könyvet úgy használni, hogy legyen közben mellettünk a számítógép kinyitva a megfelelő alkalmazásnál. Ilyen módon nem kell elképzelnünk az adott platformot, hanem szimultán ki is próbálhatjuk, mi magunk is ötletelhetünk.

Meta adatok:

ISBN: 978-615-81210-4-0

Szerző: Molnárné Dr. László Andrea

Megjelenés éve: 2023.

MYNOVAMIND

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések


2023-10-16

Maximálisan elégedett vagyok a termékkel!

Hasonló termékek