Raktáron

Das Deutschmobil Deutsch als Fremdsprache für Kinder Tanmenet 1

Egyedi árucikk (utolsó darab)!
KEDVES KOLLÉGÁK!      Amikor a PannonKlett Kiadó felkért arra, hogy készítsek el egy lehetséges tanmenet- variációt az általam hat év óta tanított Das…
460 Ft
(438 Ft + 5% ÁFA) / db

KEDVES KOLLÉGÁK!

 

   Amikor a PannonKlett Kiadó felkért arra, hogy készítsek el egy lehetséges tanmenet- variációt az általam hat év óta tanított Das Deutschmobil tankönyvcsalád első két kötetéhez, igen megörültem.
Úgy érzem, hiánypótló ez a kis füzet, rohanó világunkban talán időt atkarít meg minden, óráira lelkiismeretesen készülő, gyakorló-és kiegészítő anyagok gyűjtésén fáradozó kollégának.

   Amit Önök most a kezükben tartanak, az egy lehetséges változata a könyvek anyagfeldolgozásának. A rendelkezésükre álló óraszám határozza meg, miből és mennyit meríthetnek a saját munkájukhoz.
A tanmenet készítésekor figyelembe vettem a PannonKlett Kiadó iskolákba kiküldött kérdőívére adott válaszaikat: összességükben megegyeztek az Önök kifogásai, észrevételei a saját tapasztalataimmal. (Több gyakorlatra van szükség a nyelvtani ismeretek elmélyítéséhez, több olvasási készséget fejlesztő, az adott témakörhöz illeszthető szöveget igényelnénk stb.)

   Amennyire lehetséges volt, illesztenem kellett a tankönyvcsaláddal való munkát a bevezetendő NAT követelményrendszerébe: ennek megfelelően a tanmenet a NAT-on alapuló RAABE-tantervre épül (Helyi Tantervépítő Kézikönyv), és elsősorban a nyolcosztályos gimnáziumok tanulócsoportjaiban használható. Figyelembe kell vennünk az óraszámokat is, hiszen pl. a melléknévragozás elmélyíthetően és kellően begyakorolva heti 3 órában már nem tanítható meg a második kötetből, mivel annak legvégére került. A NAT lehetőséget ad azonban a rugalmasságra, így ennél a csoportnál az a természetes, ha az egész 10. leckét a melléknévragozással együtt a következő (7.) tanév elején tanítjuk. Szándékosan írtam heti 3 órát, nem pedig a NAT alapóraszámként megadott 2+0,5 ajánlását, bízva abban, hogy a szabad rendelkezésű óraszámok elosztásakor minden iskolában belátják - megfelelve a társadalmi és a szülői elvárásoknak -, hogy nem szabad és használható szinten nem is lehet 3 óránál kevesebbet idegennyelv-oktatásra fordítani!

   A kiegészítő anyagok között sokféle lehetőséget igyekeztem kínálni, ezek válogatásra adnak alkalmat, természetesen nincs mód mindent beépíteni az órák anyagába. Egy részük például az év végi ismétlésnél, rendszerezésnél gazdagíthatja az ismereteket. Az aláhúzott kiegészítő anyagok az A tanmenetben is feltétlenül szükségesek!

   Remélem, sikerrel tudják majd használni ezt a kiadványt, talán lesz rá lehetőség, hogy a későbbiekben bővüljön olyan ötletekkel, ajánlásokkal, amelyek számomra nem voltak ismertek, vagy éppen különböző okokból ezúttal kimaradtak.

Minden kollégának eredményes, jó munkát kíván a szerző.

Metaadatok

ISBN: 963-9023-50-7
Szerző: Adorján Gáborné
Kiadó: PannonKlett Könyvkiadó
Kiadási év: 1997
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek