Raktáron

Endyclopaedia Hungarica

Akciós! Egyedi árucikk (utolsó darab)!
Az akció időtartama: 2024-04-04 - 2024-05-04.
Amikor tizenegy esztendős munka eredményeként útjára bocsátjuk az Encyclopaedia Hungarica első kötetét, az első olyan magyar lexikont adjuk az olvasó kezébe, amely a magyar múlt és jelen témáit tárgyalva a szétszórtságban élt, vagy élő magyarokra…
5 000 Ft 2 500 Ft
(2 381 Ft + 5% ÁFA) / db

Amikor tizenegy esztendős munka eredményeként útjára bocsátjuk az Encyclopaedia Hungarica első kötetét, az első olyan magyar lexikont adjuk az olvasó kezébe, amely a magyar múlt és jelen témáit tárgyalva a szétszórtságban élt, vagy élő magyarokra is kiterjed. E tekintetben ez a munka hézagpótló mű.
Az Encyclopaedia Hungarica magyar vonatkozású ismeretek gyűjteménye, ami idegen érdekektől mentesen, tárgyilagos hűséggel van összeállítva. ha a teljességet tekintjük, olyan ez mint egy mozaikkép, mely kép hol ragyogó, hol sötét színekben a magyar történelmet tárja elénk. Egy olyan kép, melyet igyekeztünk megtisztítani az évszázadok óta rárakódott piszoktól, ami akár az idők múlásának törvényszerűségével, akár más okból került oda.
A magyar írásos emlékek hiánya miatt őstörténetünk nagyrészt homályba borult, mely homályt időnként ellenséges érzületek, vagy politikai indulatok még növelték is. A tárgyi emlékek és a magyar történetírás között mutatkozó ellentmondások nem jelentéktelenek, amik mind erősebb hangon követelik a magyar őstörténet átírását. Ez a munka nem tartozik semmiféle lexikonszerkesztés feladatához. A mi munkánk az volt, hogy vizsgáljuk meg a magyarságra vonatkozó adatokat és az írásadatok közül fogadjuk el azt, ami helyes. De megállapítani azt, hogy mi a helyes és mi nem, nem könnyű feladat. Encyclopaediánk nem cáfol téves állításokat, hanem adja a történelmi valót, azokat az ismereteket, melyeket tényeknek tart, vagy legalább is annak elfogad. Igyekeztünk mindezek mellett megszabadítani a köztudatot az évtizedek óta belénk rögződött téves hiedelmektől.

Metaadatok

ISBN: 969589425
Szerző: Bagosi László
Kiadó: Hungarian Ethnic Lexikon Foundation
Kiadási év: 1996
Raktárkészlet mennyiség: 1-4 kötet (1 db)

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek