9789638036780 Raktáron

Irányzatok a kriminológiai gondolkodás fejlődésében

Akciós!
A civilizációk írott történelmén végigvonul a rosszal, a bűnnel való örök küzdelem. Már az első emberpárnak (mint archetípusnak) is szembe kellett néznie a csábítással, a bűnbeeséssel és a büntetéssel. Az emberiség generációról generációra…
1 800 Ft 1 000 Ft
(952 Ft + 5% ÁFA) / db

A civilizációk írott történelmén végigvonul a rosszal, a bűnnel való örök küzdelem. Már az első emberpárnak (mint archetípusnak) is szembe kellett néznie a csábítással, a bűnbeeséssel és a büntetéssel. Az emberiség generációról generációra nem lankadó kíváncsisággal lát a titok megfejtésének: miért is bűnözünk?
A következő tananyag a kriminológia tudásanyagának rövid áttekintése abból a szempontból, hogy milyen magyarázatokat adott a tudomány a bűnözés okaira, a bűnöző viselkedés értelmezésére. Vagyis lényegében elmélettörténet. De figyelemmel arra, hogy egyúttal elsajátítandó tananyag is, szükségképp korlátozott terjedelmű, szubjektív válogatás, amely lehetőség szerint tekintettel van az egyetemi hallgató szorgalmára és szabad idejére.
A kriminológiai gondolkodás fejlődése folyamatának jobb érzékeltetése, továbbá hogy a részletesen, a fejezetek érdemi részében nem ismertetett szerzők gondolatai is helyet kapjanak, a fejezetek végén összefoglaló táblázatok találhatók, ahol az adott irányzatot jelentősen továbbvivő szerzőket időbeli sorrendben, legjellemzőbb tudományos tételükkel szerepeltetjük. Tesszük ezt azért, hogy az érdeklődő olvasó összefoglalva, könnyen áttekinthető formában, egyben lássa a kriminológiai gondolkodás fejlődésének folyamatát.

Metaadatok

ISBN: 9638036788
Szerző: Korinek László
Kiadó: BM Kiadó
Kiadási év: 2005
Raktárkészlet mennyiség: 2 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek