9789635773152 Raktáron

Internetes médiakommunikáció + CD

Akciós!
Az "Internetes médiakommunikáció" c. könyv célja megismertetni az olvasót azzal a robbanásszerűen fejlődő műszaki területtel, amelynek végső feladata egy mindent átfogó, hatalmas adatátviteli hálózat megvalósításával a legkülönfélébb…
4 980 Ft 1 990 Ft
(1 895 Ft + 5% ÁFA) / db

Az "Internetes médiakommunikáció" c. könyv célja megismertetni az olvasót azzal a robbanásszerűen fejlődő műszaki területtel, amelynek végső feladata egy mindent átfogó, hatalmas adatátviteli hálózat megvalósításával a legkülönfélébb média (pl. híranyagok, zenék, álló- és mozgóképek, lexikonok) egyesítése tudományos, oktatási, művelődési, üzleti, szórakozási, stb. célból. Mi jellemző erre műszaki területre? Elsősorban az, hogy állandó fejlődésben, átalakulásban van - nap mint nap jelennek meg új megoldások, amelyek egy-egy új igény kielégítését szolgálják, beleértve a szoftvergyártási és -működési, algoritmus-elméleti és diszkrét matematikai módszereket, 111. az egyre inkább nemzetközi összefogással kidolgozott bonyolult szabványokban és protokollokban rögzített eljárásokat. Mindennek motorja a technológiai fejlődés, amely a mikroelektronikai és az ehhez kapcsolódó finommechanikai, optikai, stb. eszközök jellemzőinek folyamatos javulásában nyilvánul meg. A tématerületnek ez az állandó fejlődése és változása a könyv íróját is nehéz helyzetbe hozta, hiszen minden megállapítás után - elvben - oda lehetne tenni egy kérdőjelet, mert esetleg néhány év múlva a tárgyalt műszaki megoldás már elavul, vagy a fejlődés egészen más irányt vesz. A téma egy másik kritikus pontja, amely egyenesen következik az előzőekből, hogy a számítógépes hálózatok területén jelenleg meglehetősen zűrzavaros állapot uralkodik, amely feltehetően a jövőben sem fog sokat javulni. A különböző fejlesztő cégek ugyanis egy-egy új műszaki megoldás kidolgozásakor nem mindig igazodnak a meglévő szabványokhoz, hiszen azok korlátoznák az új rendszerük képességeit, azonban így újabb és újabb felemás megoldások születnek. Ezek a felületeiken ugyan illeszkednek a szabványos hálózatokhoz, magán a rendszeren belül azonban sokszor lényeges eltérések vannak, amelyek az egészről alkotott képet áttekinthetetlenné teszik. Fokozottan igaz ez a szakszókincsre, ahol egy-egy kifejezést sokszor lényegesen eltérő értelemben használnak. Mindez komoly fejtörést okozott a szerzőnek.
A könyv öt részből áll, melyek közül az első a számítógépes hálózatok közlési viszonyainak különböző rétegeit tekinti át, ezen belül is mélyebben tárgyalva a fizikai réteg megvalósítási formáit. Erre azért van szükség, mivel a multimédia rendszerbe foglalásával a hardver kérdések még időszerűbbek, mint a hagyományos adatátvitel esetében. Ebben a részben kerülnek tárgyalásra a multimédiás anyagok elektronikus tárolásával és a hálózat két pontja közötti átvitellel kapcsolatos kérdések is. A második rész a médiaanyagokat sok részvevőhöz eljuttató többesadás közlési viszonyok alapjait ismerteti, valamint bemutatásra kerülnek különböző számítási modellek és tervezési elvek, amelyek előfeltételei a hatékony és eredményes alkalmazások kialakításának.

Metaadatok

ISBN: 963 577 315 3
Szerző: Hosszú Gábor
Kiadó: LSH Informatikai Oktató központ
Kiadási év: 2001
Raktárkészlet mennyiség: 4 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek