Raktáron

Új magyar büntetőeljárás dióhéjban

Akciós!
ELŐSZÓ A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Büntető Eljárásjogi Tanszékén az elmúlt hét évben már számos, büntető eljárásjoggal foglalkozó tananyag készült. Itt kell megemlíteni a Tremmel Flórián egyetemi…
2 640 Ft 1 290 Ft
(1 229 Ft + 5% ÁFA) / db

ELŐSZÓ

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Büntető Eljárásjogi Tanszékén az elmúlt hét évben már számos, büntető eljárásjoggal foglalkozó tananyag készült. Itt kell megemlíteni a Tremmel Flórián egyetemi tanár által írt Magyar büntetőeljárás (2001) c. egyetemi tankönyvet, amelynek alapvető célja volt, hogy a jogász alapképzésben részt vevő hallgatóknak a szigorlati vizsga letételéhez nyújtson alapos elméleti és gyakorlati ismereteket. Herke Csongor a jogi szakvizsgázók számára írt Büntető eljárásjog című (2001) és ennek a könyvnek az előzményét jelentő, a jogi szakokleveles hallgatók számára készült Büntető eljárásjogi alapismeretek című (1998) egyetemi jegyzetet. Mindhárom tananyag közös jellemzője, hogy a 2003. június 30-ig hatályos 1973. évi I. törvényre (régi Be.) épült. A 2003. évi II. törvény azonban 2003. július 1-el hatályba léptette az elmúlt öt éviben többször is jelentősen módosított 1998. évi XIX. törvényt (Be.). Ez a jogalkotói lépés szükségessé teszi a korábban megjelent tananyagok korszerűsítését, az új Be. szabályaihoz igazítását. Ennek a folyamatnak az első lépcsőjét jelenti ez az egyetemi jegyzet, amely a jogi szakokleveles hallgatók, jogi asszisztensképzésben részt vevők, valamint az Igazságügyi Főiskolások részére készült. Ezekben a képzésekben - különös tekintettel az egyetemi alapképzéshez képest rendkívül alacsony óraszámra - a büntető eljárásjogi ismeretek szűkebb körére kell koncentrálni, ezért ez a kiadvány csak az alapvető tételes jogi rendelkezéseket (a régi Be. szabályait figyelmen kívül hagyva) és az azokhoz szorosan kapcsolódó, feltétlenül elsajátítandó főbb elméleti ismereteket tartalmazza. A terjedelmi korlátok miatt egyes rendkívül fontos, de bonyolultabb elméleti kérdésekre (jogerő, bizonyításelmélet stb.) egyáltalán nem térünk ki, ezek bővebb kifejtése vagy az elsajátításukhoz szükséges hosszabb magyarázatok Tremmel professzor tankönyvében megtalálhatók. Aki pedig még ennél is alaposabb ismeretekre vágyik, annak az Irodalomjegyzék c. fejezetben megjelöltük az egyes részekhez kapcsolódó fontosabb szakirodalmat is. E jegyzet célja az, hogy elősegítsük a nem jogászi pályára készülő, de az alapvető jogi ismereteket nélkülözni nem tudó hallgatók felkészülését a minél jobb eredménnyel záruló büntető eljárásjogi vizsgára.

Metaadatok

ISBN: 963 206 886 6
Szerző: Hautzinger Zoltán Herke Csongor
Kiadó: EDU-LEX Bt.
Kiadási év: 2003
Raktárkészlet mennyiség: 9 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek