Raktáron

Gazdasági alapismeretek

Akciós! Egyedi árucikk (utolsó darab)!
Hétköznapjainkat átszövik a gazdasági döntések. Ha munkahelyet választunk, pénzünket a bankba tesszük, gazdasági döntést hozunk - választunk a lehetőségek közül. Gazdasági döntéseikben…
1 370 Ft 990 Ft
(943 Ft + 5% ÁFA) / db
Hétköznapjainkat átszövik a gazdasági döntések. Ha munkahelyet választunk, pénzünket a bankba tesszük, gazdasági döntést hozunk - választunk a lehetőségek közül. Gazdasági döntéseikben az emberek rendszerint valamilyen célszerűséget követnek, ésszerűen igyekeznek eljárni.
A közgazdaságtan a kérdések széles körével foglalkozik, ezek között is elsősorban az üzleti szervezetek, háztartások és a kormányzat gazdasági döntéseivel. Ha valamennyi termékből annyit fogyaszthatnánk amennyit csak akarunk, a kormányzat előtt nem állna pénzügyi korlát, vagy a vállalatok termelésnövelését nem akadályozná valamely szűkös természeti kincs, nem lenne szükség gazdálkodásra. A termékek, erőforrások szűkösen állnak rendelkezésre igényeinkhez képest, ezért az emberek többé-kevésbé jól működő mechanizmust hoztak létre, amelynek során ezeket a javakat megtermelik, elosztják egymás között. A gazdálkodás az emberek olyan tevékenységeinek összessége, amellyel a javak termelésének, cseréjének, fogyasztásának lehetőségeit, feltételeit alakítják ki.
A közgazdaságtan tárgya a gazdálkodás. A gazdálkodás nem más, mint a termékek előállításának és szolgáltatások nyújtásának adott, konkrét módja.
A gazdálkodás módja történelmi korszakonként, földrajzi területenként különböző lehet, ennek megfelelően a közgazdaságtan a gazdaság különböző modelljeinek, módszereinek sajátosságaival ismertet meg.
A gazdaságtudományok a mindennapok által teremtett döntésekhez adnak rendszerezett ismereteket. A gazdasági élet szereplőinek (háztartások, vállalkozások, állam) döntéseivel a mikroökonómia; a gazdaság egészének mozgásával a makroökonómia foglalkozik. A mikro- és makroökonómia együttesen alkotja a közgazdaságtant mint elméleti alaptudományt. Ezekre az alapokra épülnek az ágazati gazdaságtanok (pl. ipargazdaságtan) és a funkcionális tudományágak (pl. marketing). A gazdaságtudományok tagozódását az 1.1. sz. táblázat szemlélteti.

Metaadatok

Szerző: D. Pálinkó Éva - Solt Katalin - Szabó Márta
Kiadó: EKTF LÍCEUM KIADÓ
Kiadási év: 1997
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek