Raktáron

Szociális gondozó és ápoló - Gondozási ismeretek

Akciós! Egyedi árucikk (utolsó darab)!
A másokon való segítés az ember természetes tulajdonséágai közé tartozik. A történelem folyamán mindig voltak olyanok, akik felkarolták, segítették a bajbajutottakat egyénileg vagy valamilyen szervezetbe tömörülve. A segítés módja függött az…
2 400 Ft 1 200 Ft
(1 143 Ft + 5% ÁFA) / db
A másokon való segítés az ember természetes tulajdonséágai közé tartozik. A történelem folyamán mindig voltak olyanok, akik felkarolták, segítették a bajbajutottakat egyénileg vagy valamilyen szervezetbe tömörülve. A segítés módja függött az egyén (vagy egyének) erejétől, lehetőségeitől, személkyiségétől és a gondoskodás során szerzett gyakorlatától, tudásától. 
A gondoskodás alapvető teendőit a szocializáció során megtanulhatja az ember, ahhoz azonban, hogy ez a tevékenység szakmává váljon, tanulásra, az ismeretek gyarapítására van szükség. A szociális gondozó és ápoló szakma tanuláshoz nyújt segítséget a GONDOZÁSI ISMERETEK című tankönyv, amely az 1997-ben megjelent hasonló elnevezésű tananyag átdolgozott változata.
 
A könyv egy tantárgyblokk három résztantárgyának tananyagát tartalmazza.
 
A GONDOZÁSTAN fejezet tartalmazza az alapvető gondozási elemeket, az egyes szociális intézményekben folyó gondoskodás szakmai módszereit, elsősorban az idősek és fogyatékkal élők gondoskodásához kapcsolódóan.
A FOGLALKOZTATÁSTAN  a szabadidő célszerű és hasznos eltöltésének szervezésével, irányításával, a gondozottak fizikai és szellemi erejének megtartásával foglalkozik.
HÁZTARTÁS-GAZDÁLKODÁS ÉSMUNKAVÉDELEM a napi életvitelhez szükséges teendők, feladatok ismeretét nyújtja. A balesetek, a fertőzésveszély elkerülésének módszerein túl a dolgozók és gondozottak lelki egészségének védelmével is foglalkozik.
 
Metaadatok
 
ISBN: 9632064739
Szerző: Rácz Tiborné
Kiadó: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai  Intézet
Kiadási év: 2004, 2. kiadás változatlan utánnyomása
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek