9789639191396 Raktáron

Benkes Mihály: A dekolonizáció alternatívái

Akciós! Egyedi árucikk (utolsó darab)!
Könyvtári állományból törölt példány - jó állapotban. Sorozatunk jelen, tizedik kötetének már terjedelme is jelzi, hogy bizonyos szempontból eltér a korábbiaktól. Amíg az előzők egy-egy nagy történelmi esemény…
350 Ft 190 Ft
(181 Ft + 5% ÁFA) / db

Könyvtári állományból törölt példány - jó állapotban.

Sorozatunk jelen, tizedik kötetének már terjedelme is jelzi, hogy bizonyos szempontból eltér a korábbiaktól. Amíg az előzők egy-egy nagy történelmi esemény időben nagyon is korlátozott alternatíváit mutatták be, ez a kötet több mint két évszázadot ölel fel; a gyarmati bomlás, az anyaország és a gyarmatok viszonyában beállott alapvető változások hosszú és rendkívül bonyolult folyamatát. Ennek során világszerte sok tekintetben egyszerre következett be a gyarmati felszabadulás és a gyarmatosítás; amikor az egyik kontinens lakosai lerázták magukról a gyarmati jármot, a másik kontinens lakói nyakába épp ekkor akasztották. Nemcsak időben, hanem térben is át- és átjárja ez a dokumentumanyag az egész Földet, annak valamennyi kontinensét. S ahogy a tér és idő változik, a gyarmatosítás és a felszabadulás küzdelmének formái is egyre újabb problémákat vetnek fel, különböző arculatokat öltenek. A kérdéseket pedig csak saját konkrétságukban érdemes bemutatni és elemezni. Saját nemzeti és világpolitikai miliőjükben. A korábbi kilenc kötet anyagai általában csak néhány évet öleltek fel, s ebben egy zárt eseményláncra koncentrálhattak, ez a kötet rendkívül sok és sokfajta eseménylánc alternatíváit villantja fel, egymástól nagyon is eltérőeket, viszont a gyarmatosítás megszűnésének, vagy átalakulásának körülményeit tekintve teljesen azonosakat. Sajátosságai szerint a sorozat korábbi köteteitől eltérő jelen forrásgyűjteményünk azokkal két dologban konzekvensen azonos: egy kérdésre koncentrál, s az azzal kapcsolatos alternatívákat igyekszik bemutatni. A téma azonban oly nagy, hogy mind az anyagban, mind a bemutatandó alternatívákban is válogatnia kellett a szerzőnek. Így azután nem törekedhetett a teljességre.

Metaadatok

ISBN: 963 9191 32 9
Szerző: Benkes Mihály
Kiadó: Korona
Kiadási év: 1999
Raktárkészlet mennyiség: 1 db

 

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek