9789631859546 Raktáron

Tudáspróba oroszból : Nyelvvizsgázóknak - érettségizőknek-felvételizőknek

ELŐSZÓ Az érettségi- és nyelvvizsga- követelményekhez igazodó feladatgyűjtemény egyrészt azoknak a középiskolásoknak kíván segítséget nyújtani, akik tanulmányaikkal egyidejűleg nyelvvizsgára vagy felvételire is szeretnének…
600 Ft
(571 Ft + 5% ÁFA) / db

ELŐSZÓ

Az érettségi- és nyelvvizsga- követelményekhez igazodó feladatgyűjtemény egyrészt azoknak a középiskolásoknak kíván segítséget nyújtani, akik tanulmányaikkal egyidejűleg nyelvvizsgára vagy felvételire is szeretnének készülni, másrészt azoknak szól, akik a nyelvet egyénileg tanulják.
A kötetben szereplő 1425 tesztfeladat és a megoldási kulcsok elsősorban az ellenőrzést szolgálják. Az 50, illetve 25 pontos tesztblokkok a legfontosabb nyelvtani problémák köré épülnek. (A nyelvvizsgán is 50 pontos tesztet kell megoldani 30 perc alatt.) Egy-egy adott nyelvtani téma átvétele után célszerű a megfelelő fejezet feladatait megoldani. Ez az ismeretek összefoglalását, alkalmazását, az elért tudásszint mérését is lehetővé teszi, hiszen a könyv nem egyszerűen feladatok halmaza. A tesztek összeválogatásánál ugyanis fő szempont volt az, hogy az adott témával kapcsolatos és különösen a magyar anyanyelvűek szempontjából speciálisan jelentkező problémák szerepeljenek bennük. Ha a megoldás nem helyes, célszerű tehát pótolni, pontosítani az ismereteket.
A könyv szóanyaga a nyelvvizsgán elvárható szinthez igazodik. Az ismeretlen szavaknak szókincsbővítés céljából érdemes utánanézni.
A feladatokban a nyelvhasználat széles skáláját tükröződik. Előfordulnak gyermekek, fiatalok és felnőttek által használt beszédfordulatok, közvetlen hangú és udvariasan kimért frázisok, spontán reagálások és precíz meghatározások. Az újságíró által használt, a mai élet jelenségeit tükröző stílus  vagy a reklámok nyelve éppúgy helyett kapott a könyvben, mint a népi bölcsességet felvillantó közmondások vagy egy-két versidézet. Szerepelnek a kötetben mikrodialógusok és a nyelvi etikett fordulatai is.
A tesztek megoldása közben a tartalomra és a nyelvi megformálásra való tudatos odafigyeléssel tehát a nyelvtudás sokféle vonatkozásban gyarapítható.
Ehhez kíván kitartó munkát és sok sikert

A SZERZŐ

 

Metaadatok

ISBN: 9631859541
Szerző: Dudics Pálné
Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Kiadási év: 1994
Raktárkészlet mennyiség: 2 db

Szállítás

Postai szállítás belföldre /előre utalás


A terméket a Magyar Posta szállítja el az Ön által megadott címre a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően. A rendelést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a szállítási díj összegének pontosítása céljából. Kérjük, csak ezt követően utaljon! A szállítási díjjal emelt végösszeg számlánkra való beérkezése után juttatjuk el Önnek a csomagot. Számlaszám: CIB Bank 10700220-25081103-51100005. Az átutalás igazolását a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre küldheti.

Személyes átvétel az ILS/KATEDRA Nyelviskolában


Ha Ön Salgótarjánban vagy a környékén él, jöjjön be hozzánk, és vegye át csomagját személyesen az ILS Webáruház személyes átvételi pontján, az ILS/KATEDRA Nyelviskola székhelyén hétköznapokon 9:00-16.00 óra között! Címünk: 3100 Salgótarján, Meredek út 9. (a Gagarin Általános Iskola fölött, a Táncház mellett)

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!